Näkökulmia asiantuntijateksteihin

Selkeä ja sujuva asiantuntijateksti aiheesta kuin aiheesta

AsiantuntijatekstiTodellinen asiantuntija on se, joka pystyy viestimään oman alansa asioista kiinnostavasti ja ymmärrettävästi erilaisille kohderyhmille. Tehokas asiantuntijateksti perustuu aina lukija-ajatteluun.

Lukija-ajattelun ohjaama teksti tarjoaa jotain sellaista, mikä saa lukijan tuntemaan, että lukemiseen kannatti käyttää aikaa ja vaivaa. Siinä on myös vaikuttavuuden salaisuus.

Voit valita koulutus- tai valmennusohjelmaan sisältöä esimerkiksi seuraavia näkökulmista:

Asiantuntija kirjoittajana

  • Vahva kirjoitusvalmius koostuu tiedoista, taidoista ja oikeasta asenteesta. Mitä lukija-ajattelu on käytännössä? Miten vaativaa asiatekstiä voi muovata kohderyhmän mukaan?

Editointi varmistaa tekstin laadun

  • Hyväkin teksti pitää viimeistellä. Editointi kuuluu laadukkaaseen julkaisuprosessiin. Miten hio tekstin aloitus teräväksi ja kieliasu selkeäksi?

Ehostus parantaa silmäiltävyyttä

  • Silmäiltävyys ei ole perinteisesti kuulunut asiantuntijatekstin keskeisimpiin vaatimuksiin. Nykyisin ulkoasu on olennainen osa lukijan palvelua ja tekstin laatua. Miten ehostaa teksti helposti silmäiltäväksi?

Kapulakielen kimppuun

  • Kapulakieli tarkoittaa tarpeettoman vaikeaselkoista ilmaisua. Miten sen tunnistaa? Miten pahoista, pinttyneistä tavoista pääsee eroon?

Kuva tekstin tueksi

  • Kuva on oivallinen keino elävöittää ja havainnollistaa asiatekstiä. Toisinaan kuva jopa korvaa osan tekstistä. Miten kiireinen kirjoittaja voi kuvittaa ja visualisoida? Mihin infografiikka sopii?

Otsikoi osuvasti

  • Otsikko on näyteikkuna sisältöön. Usein se ratkaisee tekstin kohtalon. Miten kirjoittaa informatiivinen ja herättävä otsikko? Miten testata otsikoinnin tehoa?

PowerPoint-esitykset selkeiksi ja kiinnostaviksi

  • PowerPoint-esitykset ovat työelämän tavallisimpia kirjoitustehtäviä. Miten suunnitella hyvä kokonaisuus? Millaista tekstiä kirjoittaa dioihin? Miten havainnollistaa ja elävöittää?

Yhteisvoimin hyvää tekstiä

  • Kirjoitustyötä tehdään yhä useammin tiimissä ja jopa avoimen yhteisöllisesti. Millaiset pelisäännöt varmistavat, että ryhmästä on enemmän hyötyä kuin haittaa? Mitkä tekstit kannattaa tuottaa yhteisvoimin, mitkä taas yksilötyönä?

Valitse sopiva toteutustapa

Jokaisesta edellä esitellystä ja monesta muustakin näkökulmasta voi suunnitella

Tekstipajat ja tehotunnit voi toteuttaa myös Skypen kautta. 

Tutustu myös verkkokurssiin Kirjoituskoulu verkossa.

Oppimista tehostavat kouluttajan kirjalliset palautteet teksteistä. Joskus ne voivat jopa korvata tavanomaiset koulutuksen.

Pyydä tarjous

Helpoimmin laadit kattavan tarjouspyynnön verkkolomakkeella.

Voit kuvata koulutustarpeen myös sähköpostissa – toimisto(at)scriptio.fi.

Tarkempia tietoja saat myös oheisella Kysy lisää -lomakkeella.

 

 

Tulosta Tulosta