Bloggaus

BlogikoulutusTaitoa ja rohkeutta hyviin postauksiin

Innostava blogikoulutus auttaa yrityksiä ja yhteisöjä tarttumaan hienoihin mahdollisuuksiin, joita persoonalliset postaukset avaavat viestintään.

Kirjoittajille blogikoulutus antaa varmuutta ja tarjoaa mahdollisuuden etsiä talon blogiviestintään yhteistä linjaa.

Kirjoituskoulun blogikoulutus on tarkoitettu johdolle ja asiantuntijoille. Kysymys ei ole esimerkiksi mainosten kalastelusta tai elämäntapayrittäjyydestä vaan blogista osana organisaatioiden johdettua viestintää.

Blogikoulutus johdolle ja asiantuntijoille

Blogikoulutus tai -valmennus voi rakentua esimerkiksi seuraavista näkökulmista:

Blogi tutuksi

  • Kirjoittajan on tärkeää oivaltaa, miten blogi eroaa yrityksen tai yhteisön muusta viestinnästä. Mitkä ovat blogin mahdollisuudet, mitkä sen riskit? Miksi bloggaus vaatii erilaista kirjoitusotetta kuin muut tekstit työelämässä?

Bloggaa vaikuttavasti

  • Millä eväillä blogi menestyy? Vaikuttavan bloggauksen peruspilareita ovat tavoitteellisuuteen, erottuvuus, jatkuvuus ja keskustelevuus.

Kapulakielen kimppuun

  • Kapulakieli hiipii helposti myös blogiteksteihin. Miten lattean ja tarpeettoman vaikeaselkoisen ilmaisun tunnistaa? Miten maneereista ja kielen kulumista pääsee eroon?

Kuva tekstin tueksi

  • Kuvitus antaa uutta hohtoa puisevillekin postauksille. Millainen kuva vetää huomion ja jättää oikeanlaisen muistijäljen? Mistä bloggaaja löytää kuvia?

Näkökulma antaa tekstille luonteen

  • Blogin ei tarvitse olla objektiivinen tai tasapuolinen. Se saa edustaa kirjoittajan näkemystä. Miten valita postaukseen terävä näkökulma? Miten näkökulma ilmenee tekstissä?

Suunnittele blogi tarkasti

  • Monen bloggaus on katkennut ennen kuin on päässeet kunnolla vauhtiin. Vika on yleensä huonossa perussuunnittelussa. Mistä kaikesta pitää päättää ja sopia ennen kuin blogi alkaa ilmestyä?

Virkistä väsähtänyt blogi

  • Jokaisesta blogista haihtuu aikanaan uutuuden viehätys. Kannattaako blogia yrittää elvyttää? Miten blogin saa säilymään vuodesta toiseen virkeänä ja vaikuttavana?

Vivahteilla on väliä

  • Blogipostaus kuuluu tekstilajeihin, joissa sävyjä ja pieniä piirteitä kannattaa harkita ja hioa. Tiukassa viestintäkilpailussa vivahteet voivat ratkaista, kuka saa sanomansa perille ja vaikutusta aikaan.

Valitse toteutustapa blogikoulutukseen

Edellä esitellyistä ja monista muistakin näkökulmista voi suunnitella

  • tekstipajan pienryhmälle
  • tehotunnin isolle joukolle.

Bloggaaja löytää hyödyllistä oppia myös verkkokurssilta Kirjoitusopas verkossa, esimerkiksi vivahteikasta tekstiä ja sisältömarkkinointia käsitteleviltä jaksoilta.

Voit etsiä sopivaa vaihtoehtoa myös koulutusmuodon mukaan.

Pyydä tarjous blogikirjoittamisen koulutuksesta

Helpoimmin laadit kattavan tarjouspyynnön verkossa.

Voit kuvata koulutustarpeen myös sähköpostissa – toimisto(at)scriptio.fi.

Muut koulutusalueet

 

Tulosta Tulosta