Näkökulmia bloggaukseen

BlogikoulutusKoulutus antaa intoa ja taitoa blogata

Bloggaus avaavat yritys- ja yhteisöviestintään hienoja mahdollisuuksia. Innostava blogikoulutus auttaa kirjoittajia tarttumaan noihin mahdollisuuksiin.

Blogikoulutus tai -valmennus voi rakentua esimerkiksi seuraavista näkökulmista:

Blogi tutuksi

  • Kirjoittajan on tärkeää oivaltaa, miten blogi eroaa yrityksen tai yhteisön muusta viestinnästä. Mitkä ovat blogin mahdollisuudet, mitkä sen riskit? Miksi bloggaus vaatii erilaista kirjoitusotetta kuin muut tekstit työelämässä?

Bloggaa vaikuttavasti

  • Millä eväillä blogi menestyy? Vaikuttavan bloggauksen peruspilareita ovat tavoitteellisuuteen, erottuvuus, jatkuvuus ja keskustelevuus.

Kapulakielen kimppuun

  • Kapulakieli hiipii helposti myös blogiteksteihin. Miten lattean ja tarpeettoman vaikeaselkoisen ilmaisun tunnistaa? Miten maneereista ja kielen kulumista pääsee eroon?

Kuva tekstin tueksi

  • Kuvitus antaa uutta hohtoa puisevillekin postauksille. Millainen kuva vetää huomion ja jättää oikeanlaisen muistijäljen? Mistä bloggaaja löytää kuvia?

Näkökulma antaa tekstille luonteen

  • Blogin ei tarvitse olla objektiivinen tai tasapuolinen. Se saa edustaa kirjoittajan näkemystä. Miten valita postaukseen terävä näkökulma? Miten näkökulma ilmenee tekstissä?

Suunnittele blogi tarkasti

  • Monen bloggaus on katkennut ennen kuin on päässeet kunnolla vauhtiin. Vika on yleensä huonossa perussuunnittelussa. Mistä kaikesta pitää päättää ja sopia ennen kuin blogi alkaa ilmestyä?

Virkistä väsähtänyt blogi

  • Jokaisesta blogista haihtuu aikanaan uutuuden viehätys. Kannattaako blogia yrittää elvyttää? Miten blogin saa säilymään vuodesta toiseen virkeänä ja vaikuttavana?

Valitse sopiva tapa toteutus blogikoulutus

Jokaisesta edellä esitellystä ja monesta muustakin näkökulmasta voi suunnitella

Tekstipajat ja tehotunnit saa myös Skypen-toteutuksina. 

Tutustu myös verkkokurssiin Kirjoituskoulu verkossa.

Oppimista tehostavat kouluttajan kirjalliset palautteet teksteistä. Joskus ne voivat jopa korvata tavanomaiset koulutuksen.

Pyydä tarjous

Helpoimmin laadit kattavan tarjouspyynnön verkkolomakkeella.

 

Voit kuvata koulutustarpeen myös sähköpostissa – toimisto(at)scriptio.fi

Tarkempia tietoja saat myös oheisella Kysy lisää -lomakkeella.

 

Tulosta Tulosta