Näkökulmia intrakirjoittamiseen

Intranet-koulutusIloa ja eloa intraan

Jos henkilöstö on organisaation tärkein voimavara, intranetin pitää olla tärkein verkkopalvelu. Intranet-koulutus kirjoittajille parantaa sisäisen verkkopalvelun laatua ja nostaa sen arvostusta.

Kaikkein tärkeintä on, että lukija-ajattelu juurtuu myös inran sisällöntuotantoon.

Intranet-koulutus organisaatiosi tarpeisiin

Poimi sisältöä intrakirjoittamisen koulutuksen tai valmennuksen esimerkiksi seuraavia näkökulmista:

Intralla parempaan tuottavuuteen

  • Tehokas viestintä oikoo organisaation toiminnasta monta mutkaa. Miten inran avulla voi poistaa turhaa kitkaa? Miten intra parantaa työn tuottavuutta?

Johtaminen ja intranet

  • Johdon ja esimiesten on erityisen tärkeää oivaltaa intran mahdollisuudet. Miten hyödyntää intraa johtamisessa? Miten kannustaa henkilöstöä intran tehokäyttöön?

Kapulakielen kimppuun

  • Intrassakin asiat ilmaistaan usein tarpeettoman vaikeatajuisesti – siis kapulakielellä. Miten tunnistaa kapulakieli? Miten ilmaista mutkikkaatkin asiat selkeästi?

Otsikoi osuvasti

  • Otsikko on tekstin näyteikkuna. Siksi otsikointi vaikuttaa vahvasti muun muassa intran käytettävyyteen. Miten pysäyttää lukijan kiinnostavalla otsikolla? Miten kirjoittaa otsikko, joka erottaa tekstin intran kaikesta muusta?

Silmäiltävyys – osa laatua

  • Silmäiltävyys kuuluu hyvän verkkotekstin perusvaatimuksiin. Miksi silmäiltävyys on niin tärkeää? Miten ehostaa teksti helposti silmäiltäväksi?

Sosiaalinen intra käytännössä

  • Hieno tekninen ratkaisu ei vielä tee intrasta sosiaalista. Tärkeintä on, että henkilöstö tarttuu uusiin mahdollisuuksiin. Miten aktivoida mahdollisimman monet vuorovaikutukseen, sisällöntuotantoon ja aitoon avoimuuteen?

Uutinen ja ohje

  • Intran sisältö koostuu yleensä pääosin uutis- ja ohjetyyppisistä teksteistä. Jokaisen kirjoittajan pitää tuntea noiden kahden peruserot. Miten tunnistaa uutinen omassa työssä? Miten laatia ohje, joka auttaa lukijaa?

Vuorovaikutus kirjoittaen

  • Tiedon yksisuuntainen jakelu ei enää riitä. Intra on yhä enemmän vuorovaikutuksen kanava. Mihin ja miten käyttää intran tarjoamia vuorovaikutuksen mahdollisuuksia? Miten kirjoittaa keskustellen?

Valitse sopiva tapa tehostaa intrakirjoittamista

Jokaisesta edellä esitellystä ja monesta muustakin näkökulmasta voi suunnitella intranetkirjoittamiseen keskittyvän

Tekstipajat ja tehotunnit saa myös Skypen-toteutuksina.

Tutustu myös verkkokurssiin Kirjoituskoulu verkossa.

Oppimista tehostavat kouluttajan kirjalliset palautteet teksteistä. Joskus ne voivat jopa korvata tavanomaiset koulutuksen.

Pyydä tarjous

Helpoimmin laadit kattavan tarjouspyynnön verkkolomakkeella.

 

Voit kuvata koulutustarpeen myös sähköpostissa – toimisto(at)scriptio.fi.

Tarkempia tietoja saat myös oheisella Kysy lisää -lomakkeella.

 

 

 

Tulosta Tulosta