Verkkokirjoittaminen

VerkkokirjoittaminenHyvä nettiteksti perustuu lukija-ajatteluun

Verkkokirjoittaminen ei enää ole samanlaista kuin 20 vuotta sitten. Varmista, että opit ovat omassa organisaatiossasi ajan tasalla.

Verkkolukemisen tapa muuttuu jatkuvasti. Siksi myös kirjoittajien pitää omaksua uusia otteita nettisivuilla julkaistaviin teksteihin.

Helppolukuisuus ei enää riitä. Tekstin on oltava myös silmäiltävää ja palveltava hakukonelöydettävyyttä ja mobiilikäyttöä.

Verkkokirjoittaminen koulutusteemana

Poimi koulutukseen tai valmennukseen sisältöä esimerkiksi seuraavia näkökulmista:

Aloitus ratkaisee

  • Netissä tekstin aloitus on erityisen tärkeä. Miten otsikoida osuvasti? Miten kirjoittaa hyvä ingressi? Millainen ensimmäisen virkkeen pitää olla?

Editointi varmistaa tekstin laadun

  • Hyväkin teksti pitää viimeistellä. Editointi kuuluu laadukkaaseen julkaisuprosessiin. Miten hio tekstin aloitus teräväksi ja kieliasu selkeäksi?

Kapulakielen kimppuun

  • Verkkopalvelut on yleensä tarkoitettu monille eri kohderyhmille. Siksi pitää karttaa kapulakieltä – tarpeettoman vaikeaselkoista ilmaisua. Miten kapulakielen tunnistaa? Miten mutkikkaat asiat voi ilmaista ymmärrettävästi?

Lukijan silmin

  • Kirjoittajat ehtivät liian harvoin miettiä, miten lukijat oikeastaan lukevat. Mistä sisällön laatu lukijan kannalta koostuu? Miten eri laatualueita – esimerkiksi käytettävyyttä, silmäiltävyyttä ja luettavuutta – voi arvioida ja mitata?

Monelle kanavalle samasta aiheesta

  • Yritykset ja yhteisöt ovat ottaneet viime vuosina käyttöön monia uusia viestintäkanavia. Nettisivujen sisältöjä halutaan hyödyntää esimerkiksi somessa. Miten kirjoittaa samasta aiheesta useille eri kanaville – kiinnostavasti ja joutuisasti?

Nettiteksti nyt

  • Hyvä nettiteksti ei enää ole samanlaista kuin viisi tai viisitoista vuotta sitten. Miten netin teksti-ilmaisu on muuttunut ja miksi? Mitä nettikirjoittajan pitää osata nyt ja muutaman vuoden päästä?

Silmäiltävyys – osa laatua

  • Silmäiltävyys kuuluu hyvän verkkotekstin perusvaatimuksiin. Miksi silmäiltävyys on niin tärkeää? Miten ehostaa teksti helposti silmäiltäväksi?

Yhteisvoimin hyvää sisältöä

  • Nettisisällöt syntyvät ja niiden pitääkin syntyä tiimityönä. Millaiset pelisäännöt ja toimintatavat varmistavat, että ryhmästä on enemmän hyötyä kuin haittaa? Milloin teksti kannattaa tuottaa yhteisvoimin, milloin taas yksilötyönä?

Valitse toteutustapa verkkokirjoittamisen koulutukseen

Edellä esitellyistä ja monista muistakin näkökulmista voi suunnitella

  • tekstipajan pienryhmälle
  • tehotunnin isolle joukolle.

Verkkokirjoittamisesta on oma jaksoonsa myös verkkokurssilla Kirjoitusopas verkossa.

Pyydä tarjous verkkokirjoittamisen koulutuksesta

Helpoimmin laadit kattavan tarjouspyynnön verkossa.

Voit kuvata koulutustarpeen myös sähköpostissa – toimisto(at)scriptio.fi.

Muut koulutusalueet

 

Tulosta Tulosta